Regio

BRUTTIG-FANKEL

Een schitterend plaatsje aan de Moezel, district Cochem-Zell

WAAR U VERBLIJFT

Op ongeveer 250 kilometer afstand van Eindhoven (3 uur rijden) ligt het schitterende plaatsje Bruttig-Fankel. Bruttig-Fankel is een plaats in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, en maakt deel uit van het district Cochem-Zell. Het is een klein dorp aan de Moezel. Het dorp heeft een ideale ligging tussen bekende plaatsen als Cochem en Bernkastel-Kues.

WAT TE DOEN

Ook zo benieuwd wat u allemaal kunt doen in de regio?

Moezel

Fietsen en wandelen

Overal langs de Moezel kun u wandelen over de mooiste wandelroutes over de bergen en door de wijnranken. Wil je de regio liever op de fiets verkennen? De wegen en fietspaden langs de Moezel zijn nagenoeg vlak. Jong en oud kan hierdoor op de fiets genieten van de mooie omgeving.
Moselfahrt

Boot- of kanotocht

Bekijk de steile hellingen met de uitgestrekte wijngaarden, de romantische wijndorpen en historische Moezelstadjes vanaf het water onder het genot van een drankje. Wilt u liever actief het water op? Dan kunt u een kano huren om de Moezel te verkennen.
Trier

Bezoek Trier

In deze stad kunt u een 2000 jaar oude geschiedenis bewonderen. Trier is de oudste stad van Duitsland. Vanuit Cochem kunt u perfect met de trein naar Trier. Behalve de rijke historie kan je hier ook prima shoppen! Ook Idar–Oberstein, het centrum van de edelstenen is zeker de moeite waard om eens te bezichtigen. Zo kunt u uw geluk beproeven in een oude steenmijn!

Cultuur Snuiven

Het hele jaar door zijn er aan de Moezel markten, feesten en andere bezienswaardigheden. De Moezelstreek heeft naast de wereldberoemde wijn ook de mooiste burchten en kastelen die absoluut een bezoekje waard zijn!
0
Inwoners in Bruttig-Fankel
0 km
Vanaf Eindhoven
0
Jaar oude geschiedenis

ACTIEVE VAKANTIE

U verblijft direct aan de rivier de Moezel, waar altijd wat te zien of beleven is. Deze regio is zeer geliefd bij de wandelaars, fietsers en motorrijders, maar ook voor een vakantie met kinderen zijn er volop uitstapjes mogelijk. Een dagje dierentuin of pretpark, rodelen, klimmen en tokkelen door de boomtoppen of lekker zwemmen. De Moezel is de perfecte regio voor een vakantie voor het hele gezin.

NATUUR & CULTUUR

In de directe omgeving kunt u verder heerlijk genieten van de natuur, maar ook uren genieten en winkelen in Cochem of één van de vele andere historische stadjes en idyllische dorpjes aan de Moezel. Zo is het naburige plaatsje Beilstein (Doornroosje van de Moezel) een erg gezellig en mooi dorpje en zeker een bezoekje waard. Natuurlijk staat deze omgeving bekend om de heerlijke Moezelwijn. U verblijft dan ook midden tussen de wijnboeren waar u de heerlijke wijnen kunt proeven en kopen.

Reichsburg-cochem
Burg Metternich
Burg Eltz
Burg Pyrmont
Burg Ehrenburg

VRAGEN?

Neem contact met ons op